Ulricehamns IFK

Referat: Toarpsalliansen G - Ulricehamns IFK

Toarpsalliansen U-Ulricehamns IFK U 4-1 (1-0)
Då var höstsäsongens matchande äntligen igång. En fin kväll på Målevi, med lagom temperatur och i det närmaste perfekt gräsmatta.
Eftersom det var första matchen för hösten ville vi att så många som möjligt skulle få speltid och komma igång efter sommaren. Därför ställde vi upp med maximala 18 spelare. Vi ville också testa lite nya positioner för några spelare.
Inledningsvis var UIFK det bättre laget. Dom hade bättre kvalitet i passningsspelet och vann också betydligt fler närkamper än vi. Trots det redde vi ut situationerna utan att det blev riktigt farligt och allt eftersom kunde vi växa in i matchen och jämna ut spelet.
I minut 12 kan Sandra sätta 1-0 på hörna från Elsa. Precis så som vi hade pratat om inför matchen när det gäller fasta situationer. Halvleken fortsätter att vara spelmässigt jämn men känslan är ändå att vi har något vassare lägen. Det blir dock inget mer mål, utan vi går till pausvila med ledning 1-0.
Vi rullar på ganska friskt med byten och inför andra halvlek hade samtliga 7 avbytare kommit in. Vi var beredda på att detta kunde skapa lite oreda i positioner etc, men ikväll märktes inget sånt. Snarare kändes det som att vi tog över initiativet mer och mer. Vi skapar flera lägen att utöka ledningen dock utan att få till det. Snopet när i stället UIFK kvitterar i mitten på andra. En luftpastej från långt håll som letar sig in i bortre burgaveln. Nellie är på den men kan inte styra bort den. Surt kändes det då!
Vi tar dock över initiativet igen och bara några minuter senare kan Elin S sätta 2-1 på en frispark. Henke kan få en assist på det målet ,eftersom att han sa åt Elin att testa skott med vänsterfoten. Det gick bra!
Vi fortsätter att skapa lägen. I minut 74 har Elin R lite dribblingscirkus i straffområdet innan hon kan passa Bella K, som trycker dit 3-1. Några minuter senare är " firma Bella/Elin" igång igen. Bella slår en genomskärare som Elin trycker dit hårt bakom målvakten.
Förutom dom 5-10 första minuterna gör vi en mycket bra match idag. Viktigt att många spelare fick lite match i benen igen. Det känns också som att sommarträningen på egen hand har funkat bra, och att vi orkar hålla uppe tempot hela matchen.

mån 22 maj 2017, 19:00 Ulricehamns IFK - Toarpsalliansen G 1 - 2
ons 20 sep 2017, 19:00 Ulricehamns IFK - Toarpsalliansen G 6 - 0